Det här är vi

Eva Karlsson

Ägare, inköpare & florist

Eva startade som blomsterhandlare redan 1989 , då som nyutbildad florist  tog hon och en kollega över Z Flora i Vauhuset Zeipel.

Butiken flyttade 1993 till City huset och blev City Blommor.

Växter, natur, jordbruk, djur och trädgård är intressen som funnits med från uppväxten. (Rätt mycket volleyboll också)

Favoritblomman får bli en blomfärg istället, gult i alla nyanser blandat med fröställningar, grenar och annat vackert som finns i närheten.

Impulsen är det som styr, kreativiteten gör jobbet.

Jill Mäkilä

Florist, försäljare & allt i allo

Jill är en glad och kreativ person som ofta håller på med flera saker samtidigt. 

Jill började extraknäcka på City Blommor redan år 1997 efter en tid som idrottsinstruktör. Med åren har både intresset och kunskapen kring blommor, växter samt inredning ökat. ”Det bästa med min yrkesroll är variationen mellan att jobba med färg, form och träffa nya människor. ”

Favoritväxten varierar efter säsong men bland snittblommorna har Jill flera favoriter i ljusa färger. Hit hör bl.a. Hortensia, pion, ranunkel, gräs, frökapslar och blommor med vackra långa stjälkar. 

Yvonne Sundman

Florist, försäljare

Yvonne är en omtänksam person som älskar att träffa nya människor. 

Glädjen kring blommor väcktes tidigt och redan i unga år plockade Yvonne buketter, gav bort eller torkade. Men vägen till floristyrket har inte varit spikrak. Det var först efter flera år som ekonomianställd Yvonne tog steget att bli den florist hon är idag. Något som hon aldrig ångrat. 

Någon direkt favoritblomma har inte Yvonne, ”alla är så fina”. Däremot tycker hon att det är helt fantastiskt att titta in i en anemon. 

Therese Karlsson

Florist, försäljare

Therese är en kreativ person som nästan alltid har något projekt på gång. 

Intresset för blommor och trädgård har Therese fått från sin farmor. Såhär säger hon om hur intresset för floristyrket väcktes: “Jag har alltid tyckt om blommor! Det bästa jag visste när jag var liten var när min farmor sa att jag fick gå och plocka blommor i hennes land i trädgården.” 

Therese har många favoritblommor beroende på tillfälle men bland favoriterna hittar vi bl.a. pion och rosenskärm.

Kontakta oss

Torggatan 5
22100 Mariehamn
Åland

Noggrant utvalt sortiment

Vårt sortiment av blommor, växter och inredning är noga utvalt och mixat till vår egen stil. Letar du efter det där lilla extra till hemmet? Vill du visa din uppskattning till någon du tycker om eller bara unna dig själv lite vardagslyx? Vi har blommor, växter och inredningsdetaljer för alla rum eller tillfällen.

Hos oss på City Blommor har vi stor förståelse för att varje människa, tillfälle och behov är unikt. Vi finns där för dig i stunder av sorg, glädje och kärlek. Vi skänker dig omtanke och hjälper dig att sprida omtanken vidare.

Du kan välja att beställa blombud på Åland via vår hemsida, via telefon eller kom in till butiken så hjälper vi dig.

Kom förbi och säg hej samt tveka inte att kontakta oss ifall du har några funderingar.